Stalen benen, zwarte handen
Door: Lex
Blijf op de hoogte en volg Lex en Lia
25 Mei 2009 | België, Burg-Reuland
De fiets van Lex vertoont wat kuren. De derailleur werkt niet zoals het hoort te zijn, denkt Lex. Hij vertrouwt erop dat we ergens onderweg het euvel kunnen repareren. Ergens bij een garage in Schönberg gaat de fiets op de kop en wordt de derailleur grondig schoongemaakt. Na enkele kilometers en klimmetjes verder merkt hij dat het nog steeds niet loopt. Hij verwacht in Burg Reuland een fietsenwinkel tegen te komen. Eenmaal in Burg Reuland blijkt de fietsenmaker niet meer te bestaan. Dan maar door naar de volgende plek met een rijwielreparateur. Zo ver zijn we helaas niet gekomen. Op een pittige klem doet niks het meer. Lex besluit de klim lopend te doen. Na enige tijd omhoog gezwoegd te hebben, worden er drastischer maatregelen genomen. Immers, dit was een fietsreis naar Rome en geen voetreis. De voortassen eraf, de achtertassen eraf en de gereedschapskoffer tevoorschijn getoverd. Weer gaat de fiets op z'n kop en nu lijkt de werkelijke boosdoener gevonden. Een schakeltje van de ketting veroorzaakt alle ellende. Met de fietsreparatiecursus op zak moet dat te doen zijn. Dat viel dus zwaar tegen. Na drie kwartier ploeteren, handen zo zwart als roet, benen onder de oliesmeer is goede raad duur. De ketting en de losse onderdelen gaan in een plastic zak. Lopend (omhoog) en zittend op de fiets (omlaag) bereiken we het dorpje Lützenkampf (D). De vrouw van de plaatselijke witgoedhandelaar is erg behulpzaam. Na wat heen en weer getelefoneer, weet ze een taxi te regelen die ons naar Prüm brengt. Hier wordt in een handomdraai de ketting gerepareerd. We besluiten het fietspad vanuit Prüm (D) naar St. Vith (B) te nemen. Daar keren we weer terug op de route, die we vanochtend ook al hebben afgelegd. Zo gezegd, zo gedaan. Rond half acht 's avonds komen we aan in Burg Reuland. Een plaatsje waar we eerder die dag al koffie hebben gedronken. In een knus pension vinden we gastvrij onderdak. Kortom, deze dag hebben we ruim negentig (90) kilometer gefietst en zijn we er veertig (40) echt opgeschoten. Maar niemand krijgt ons er onder....
26 Mei 2009 - 19:47
Caroline Dedding:
Hoi Lia en Lex,
Heel erg leuk om jullie reisverslag te lezen!
Wat een pech met die fiets, maar gelukkig gaan jullie stug door.
Heel veel plezier en succes komende weken!
gr. Caroline -
26 Mei 2009 - 19:53
Michel En Anita:
He Lex en Lia,
Jullie moeten het spreekwoord: "Er leiden meerdere wegen naar Rome" natuurlijk niet al te letterlijk nemen. Modderpaden en struikgewassen leiden meestal tot niets. Joh, dat is even pech hebben. Eerst verdwaald en dan als volleerd mecanicien aan de bak moeten. Lex, jij bent ook van alle markten thuis he. Ik ga ervan uit dat het moraal onaangetast blijft en morgen weer een etappe met soepele tred genomen gaat worden. Veel plezier en blijf lief voor elkaar. Groeten Michel en Anita -
27 Mei 2009 - 08:34
Ton Van Setten:
Mooie verhalen we lezen ze iedere keer, en een ketting die de storing geeft is toch wel heel bijzonder. het is blijkbaar niet een leuk zondag middag fietstochtje! -
27 Mei 2009 - 15:07
Peter En Trudy:
Nou Lex en Lia een heuse beproeving wat ik allemaal lees. Het was toch niet zo relaxed als Lia dacht. Hou de moed er in en geniet van de mooie omgeving.
27 Mei 2009 - 15:55
Wilmar:
Mooi pakje Benen...
Leuk jullie verhalen te lezen... Hier in Londen gaat ook alles goed, vanavond genieten van de wedstrijd in een pub.
Bellen van de week.
Veel plezier nog, geniet ervan.
xxx