Regen trekt sneller voorbij dan Lia en Lex fietsen - Reisverslag uit Valkenswaard, Nederland van Lex en Lia Warmerdam - WaarBenJij.nu Regen trekt sneller voorbij dan Lia en Lex fietsen - Reisverslag uit Valkenswaard, Nederland van Lex en Lia Warmerdam - WaarBenJij.nu

Regen trekt sneller voorbij dan Lia en Lex fietsen

Door: Lex

Blijf op de hoogte en volg Lex en Lia

22 Mei 2009 | Nederland, Valkenswaard

Na een toch ietwat onrustige nacht (de koffie die ik eerder als maagkering beschreef maakte de maag van Lia wat van streek …... of waren het toch de spanningen van wat er allemaal nog komen gaat.....), volgde een goed ontbijt. Met enkele bemoedigende woorden van de vrouw des huizes vertrokken we rond 8.45 uur richting Culemborg. Al snel hadden we onze eerste (ongeplande) tussenstop. Een veehouder laat zijn totale veestapel de weg oversteken. Toen ook de ietwat onwillige koeien op het weiland aan de overkant waren, konden we onze tocht voortzetten richting Beesd. Niet lang daarna kregen we Zaltbommel in zicht. Op een uitgelezen plek langs de Waal hadden we onze eerste koffiepauze. Daarna naar Zaltbommel om de toren van dichtbij te bekijken. Wat plaatjes geschoten en daarna weer razendsnel terug naar de route. Via Hedel kwamen in Den Bosch aan. Op dit traject hadden we behoorlijk wat mazzel met het weer. Net voor wij er kwamen was er een pittige bui gevallen. De bui dreef voor ons uit. In Den Bosch scheen volop de zon. Natuurlijk een kop koffie met een heuse Bossche bol op de plek waar vader Jan en moeder Corrie op hun treinreizen ook altijd opsteken.
Uiteraard ook de Sint Jan bekeken. Deze staat helemaal in de steigers. Niet zo fotogeniek dus. Eindhoven is ons volgende doel. Via Vught, Boxtel en Best koersen we naar de Lichtstad van Nederland. Op de Markt is het echt terrassenweer. Met een beetje mazzel vinden we een plekje en een koele icetea. Klaar voor het laatste stuk van vandaag pakken we onze karretjes en trappen we stevig door richting Valkenswaard. Na een korte zoektocht vinden we de familie Jansen. Zij brengt ons naar hun tuinhuis, net buiten het dorp. Ons lekker opgeknapt en daarna wat gaan eten in het dorp (Chinees met een heerlijk biertje). Onze overnachtingsplek ligt direct aan de route van morgen. Morgen fietsen we naar Maastricht. Dat is het echte startpunt van onze rit richting Rome. Dan kan de landkaart van Shell weggestopt worden en kunnen de boekjes van Paul Benjaminse hun werk gaan doen.

• 25 Mei 2009 - 09:08

Jan:

we volgen jullie op de voet hoor hardstikken leuk we beleven alles zo mee
    veel fiets plezier en tot het volgende bericht groeten vader jan en moerder cor doeiiiiiiiiii
Lex en Lia

Met deze site willen we onze familie en vrienden op de hoogte houden van onze belevenissen onderweg. We wensen elke bezoeker/-ster veel leesplezier !!!!

Actief sinds 05 Maart 2009