Naar Florence
Door: Lex
Blijf op de hoogte en volg Lex en Lia
15 Juni 2009 | Italië, Empoli
Na de koffie lopen we naar de overkant van de Arno. Daar kun je bij Piazza Michelangelo genieten van een uitzicht over de stad. Het vergt wat meters omhoog en wat trappenwerk. Het loont zeer de moeite.
Door de Giardino della Roses (Rozentuin) lopen we terug. Lunchtime. Na de break gaan we richting Ponte del Vecchio, de beroemde brug over de Arno. Allemaal goud- en zilverwinkeltjes en hordes met mensen. Ook vandaag is het weer pittig warm. Doordat de huizen hoog zijn, is er altijd wel ruimte om in de schaduw te lopen. Het valt dus goed uit te houden. We bekijken nog wat pleinen en gebouwen. Het is al weer enkele weken geleden dat Lia naar de kapper is geweest. Het groeit al bijna over haar oren (grapje). In een winkelstraat komen we een kapperszaak tegen. Lia maakt duidelijk wat ze wil en de afspraak is gemaakt. Terwijl ik het nodige internetwerk doe, ondergaat Lia een Italiaanse knipbeurt. Het resultaat mag er zijn.
Aan het begin van de avond vinden we het welletjes en gaan terug naar Empoli. Morgen wacht ons een hete rit richting Siena, ook al zo'n monument.
16 Juni 2009 - 21:31
Peter En Trudy:
Ha die Lex en Lia.
Mooi he Florence of zoals de Italianen zeggen Firence. Wij hebben ook een paar jaar geleden de stad bekeken maar als je niet van te voren een museumkaart koopt kan je de bezoekjes aan de musea wel vergeten. Hadden wij dus ook niet. Inderdaad prachtig uitzicht vanaf het pleintje van Michelangelo. Sterkte weer morgen met de warme rit richting Siena. Rome komt al in zicht. -
17 Juni 2009 - 06:51
Michel:
Waar blijft die foto van die nieuwe italiaanse coupe van Lia???? -
18 Juni 2009 - 08:05
Maaike Steltenpool:
Hoi Lex en Lia,
Erg leuk om 'bijna' dagelijks jullie belevenissen te lezen. Om jaloers op te worden!! Geniet er nog maar lekker van want het einde is al bijna in zicht....
Groetjes Maaike